kikkoman kookwedstrijd

Alles draaide om het zwarte goud uit een klein flesje. De opdracht? Maak je beste homemade recept met Kikkoman sojasaus. Het resultaat? Een hele stapel inspirerende recepten waaruit wij met elkaar de beste vijf hebben gekozen.

Makkie: ‘Het was een spannende zaterdag in de prachtige kookstudio van Hotel Okura. Vijf finale-kandidaten van de Kikkoman kookwedstrijd kwamen hun signatuur dish koken en laten proeven aan een deskundige jury, waar ik ook in zat. Samen met Monique van Loon van Culy.nl en de tweesterrenchefs Onno Kokmeijer van Ciel Blue en  Masanori Tomikawa van Yamazato.

Alles draaide om het zwarte goud uit een klein flesje. De opdracht? Maak je beste homemade recept met Kikkoman sojasaus. Het resultaat? Een hele stapel inspirerende recepten waaruit wij met elkaar de beste vijf hebben gekozen. Verrassend om te zien hoe creatief je kunt omgaan met de smaak van sojasaus.

De kandidaten? Celine de Gast met een heel bijzonder ijsje vol Aziatische smaken. Simone da Lima maakte haar ‘van zomer naar herfst’ met chocoladecake, chocolade truffels, bessen en karamelsaus. Louise van den Berg bakte een aubergine tarte tatin met soja, miso en karamel. Joshua Schaap combineerde Japan en Nederland in zijn poffertjes met gamba en stroperige saus en Randy Dieterman presenteerde zijn beef tataki gemarineerd in sojasaus.

Zij kregen 90 minuten om te laten zien wat zij aan kookkunsten in huis hadden. En ik proefde 5 zeer verschillende gerechten die beoordeeld werden op creativiteit, originaliteit en presentatie. Ik zag juweeltjes op het bord en proefde ingenieuze smaakcombinaties. Maar ingewikkeld blijkt niet altijd het lekkerst. Unaniem koos de jury voor de hartige tarte tatin met aubergine van Louise. Mooi gepresenteerd, creatief en heerlijk op smaak met de sojasaus. Louise bedacht zelf het lichte en krokante deeg dat perfect past bij de zachte aubergine. Heel delicious. en een reis naar Japan waard!

Het recept van Louise komt in de januari delicious. van 2016. In de nieuwe testkeuken van delicious. heeft zij opnieuw haar prachtige tarte tatin gebakken en kreeg ze natuurlijk een een kijkje op de redactie, waar haar taart in no time op was.’

 

 

kikkoman