rosé onder de loep

Meer kleur in een rosé hoeft niet meer smaak of kwaliteit te betekenen. De tint van de wijn wordt bepaald door de kleur van de druiven en de tijd die de schilletjes meeweken. Dat is alles!

Dus de veel gehoorde opmerking: ‘wow, wat heeft deze rosé een diepe kleur, dan zal ’ie wel goed zijn’ klopt niet. Kwaliteit proef je. De geur verraadt wel wat: snoepjesgeur ruik je bij de simpele types en echt fruit (aardbeien, framboos) bij de wat serieuze wijnen.

Tekst Ellen Dekkers Beeld delongwine.com 

Dit artikel is geplaatst in blog, delicious.friends, Ellen met de volgende tags , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>