salade met sperziebonen en tomaten

Tomaten zijn er in  vele soorten en maten. In de supermarkt vind je bakjes met gemengde tomaatjes:  gele en rode kerstomaatjes, groene gestreepte tiger-tomaatjes en mini-pomodori. Ze zijn heel erg lekker en zien er fantastisch uit.

hoofdgerecht (4 personen)
700 g jonge dunne sperziebonen
1 el grove mosterd
3 el citroensap
1 teen knoflook, geperst
80 ml groene olijfolie
3 el heel fijngesneden peterselie
3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, heel fijngesneden
400 g rivierkreeftjes
1 kleine rode ui, in flinterdunne ringen
250 g gemengde tomaten

Breng ruim water met zout aan de kook en kook hierin de sperziebonen in 7-10 min. beetgaar (afhankelijk van de dikte). Stort ze in een zeef, spoel snel koud en laat goed uitlekken (zo blijven ze lekker knapperig).

Maak een dressing van mosterd, citroensap, knoflook en flink zeezout en peper uit de molen (in een afgesloten jampot en dan goed schudden, werkt heel goed). Voeg nu de olie, peterselie en gedroogde tomaten toe en schud weer goed. Breng evt. verder op smaak.

Schep eenderde deel van de dressing door de rivierkreeftjes en laat 5 min. intrekken. Meng de uien met de sperziebonen, tomaten en rest van de dressing. Schep vlak voor het serveren de rivierkreeftjes door de salade.

Bereiden ± 20 min.
p.p. ± 350 kcal / 23 g eiwit / 23 g vet / 13 g koolhydraten

Recept Trudelies Schouten Foodstyling Bart Stuart Fotografie Rob van der Vet Styling Jan-Willem van Riel
Sperziebonen salade