Pastasalade met bluecheesedressing

pastasalade-bluecheesedressing
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks | frans | vegetarisch
Liefhebbers van roquefort halen hun hart op met de dressing die over deze pastasalade gaat. Als je de dressing apart houdt, kun je ‘m ook meenemen naar park/bos/picknick!
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 150 g schelpjespasta
  • 4 stengels bleekselderij + gele blaadjes
  • ½ krop romeinse sla in brede repen van 2 cm gesneden
  • 100 g tatsoi* blad losgehaald, of jonge spinazieblaadjes

dressing

  • 150 g roquefort
  • 4 el rodewijnazijn
  • 50 ml olijfolie

instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • Pureer voor de dressing 100 g van de kaas met de azijn en de olie in een maatbeker met de staafmixer romig. Voeg 1 el water toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bleekselderij schuin in dunne boogjes. Schep in een grote kom de pasta, bleekselderij, romeinse sla en tatsoi door elkaar met dressing.
  • Verdeel de salade over 4 diepe broden. Brokkel de resterende kaas erover. Maal extra verse peper erboven.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
*Tatsoi is een kleinere variant van paksoi, heel geschikt om rauw in salades te verwerken. Te koop bij veel oosterse supermarkten.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pastasalade-bluecheesedressing