voorjaarsburgers met hummus en radijs-avocadotopping

Een burger om mee in voorjaarssfeer te raken: chewy zuurdesembrood belegd met easy homemade hummus en een flinke lams-runderburger met avocado-radijstopping.

Liever een vegetarische burger? Probeer dan deze kikkererwtenburgers met pompoen!

snelle hummus

Maak met een blik kikkererwten zelf snel hummus: laat ze goed uitlekken, pureer ze met de staafmixer of in de keukenmachine met 1-2 tenen knoflook, een halve tl gemalen komijn en 4-5 el olijfolie tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met 2-3 tl tahini en wat limoensap.

voorjaarsburgers met hummus en radijs-avocadotopping

hoofdgerecht | 4 personen

300 g rundergehakt
300 g lamsgehakt
200 g hummus (koelvers)
4 zuurdesembroodjes
3 el olijfolie
½ bosje radijs
1 rode ui, in ragfijne halve ringen
½ gele paprika, in reepjes
1 bosje platte peterselie, grof gehakt
100 g feta, grof verkruimeld
1 rijpe avocado
sap van 1 limoen
ook nodig: houten prikkers

Meng beide gehaktsoorten met een flinke lepel hummus. Voeg zout en peper naar smaak toe en kneed tot een goed samenhangend gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Laat de burgers bij voorkeur in de koelkast rusten en stevig worden.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de burgers in 10 min. bruin en gaar. Maak de radijzen schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de radijs en paprika met de ui, de peterselie, feta en 1 el olijfolie. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil hem. Snijd elke helft in plakjes en besprenkel met limoensap.

Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften royaal met de rest van de hummus. Leg de burgers erop. Top ze met de avocado en de radijssalade. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en steek een prikker erdoor. Leg ze op een schaal.

Bereiden ± 20 min.

RECEPT, BEREIDING EN STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

burgers-delicious