hartig met hüttenkäse

Hüttenkäse

Zin in een bijzondere lunch met Hüttenkäse of een anders-dan-anders borrelhapje? Maak een knapperig broodje of toastje met Hüttenkäse als basis: licht, hartig en lekker!

huttenkase2Hüttenkäse is zowel in zoete als hartige gerechten lekker en neutraal van smaak. Het past perfect in de voeding van nu; het is eiwitrijk, licht en bevat maar 3,9% vet. Daarmee is Hüttenkäse lager in vet dan andere ongerijpte kazen.

 

 

ciabatta met tomaat-hüttenkäse, rucola & parmezaan

lunchgerecht | 4 personen | v

50 g semi-gedroogde tomaten in olie
1 teen knoflook
200 g Hüttenkäse
1 el pijnboompitten
1 ciabatta, in 4 stukken
25 g rucola
25 g parmezaanse kaas

Pureer met de staafmixer de tomaten met 1 el van hun olie en de knoflook. Roer de Hüttenkäse erdoor en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snijd de stukken ciabatta open en besmeer ze met de tomaat-Hüttenkäse. Bestrooi met de rucola en de pijnboompitten en schaaf er mooie vlokken Parmezaanse kaas boven.

Bereiden ± 15 min.

 

crostini met zalmhüttenkäsespread

hapje | 4 personen

50 g gerookte zalmfilet
1 sjalotje, gesnipperd
2 el droge witte wijn
2 tl kappertjes, grof gehakt
200 g Hüttenkäse
1 baguette (afbak), in plakjes
2-3 el olijfolie
2 el tuin of rucolakers, geknipt

Snijd de zalmfilet in fijne reepjes. Meng de zalmreepjes met de sjalot, de wijn en de kappertjes door de Hüttenkäse. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besprenkel de sneetjes stokbrood met de olijfolie. Rooster ze in een grill- of koekenpan goudbruin en krokant. Besmeer de crostini met de zalm-Hüttenkäsespread en bestrooi met de tuin of rucolakers.

Bereiden ± 20 min.

 

bruschetta met verse kruidenspread & parmaham

hapje of lunchgerecht | 4 personen

4 sneden stevig brood
2 tenen knoflook
200 g Hüttenkäse
3 el verse kruiden (bijv. basilicum, tijm en platte peterselie), fijngehakt
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
4-8 plakjes parmaham
2 el zwarte olijven zonder pit

Rooster het brood in het broodrooster of grillpan. Pers 1 teen knoflook boven de Hüttenkäse. Voeg de kruiden, de ui en zout en peper toe en schep om. Halveer de laatste teen knoflook. Wrijf het brood in met
het snijvlak van de knoflook. Besmeer met de kruidenspread en maak af met de ham en olijven.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

– ADVERTORIAL –