lamsfilet van de barbecue met marokkaanse salade

Zomertijd = tijd om te vlammen op de barbecue! Maak deze lamsfilet extra smaakvol door ‘m een hele nacht in de marinade te leggen. Zo neemt het vlees de smaak van koriander, peterselie, knoflook, harissa, tijm, citroen en komijn helemaal op. De volgende dag leg je het vlees een paar minuten op de hete barbecue en serveer je hem met een spannende Marokkaanse salade met couscous, koriander, munt en amandelen.

lamsfilet met marokkaanse salade

hoofdgerecht | 4 personen

Begin evt. 1 dag van tevoren met dit gerecht.

4-5 el fijngesneden bladpeterselie
1 el fijngesneden korianderblad
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl harissa*
1 tl gedroogde tijm
125 ml olijfolie
4 el citroensap
2 tl gemalen komijn (jinten)
2 stukken lamsfilet à 350 g

marokkaanse salade
100 g couscous
1 el harissa*
7 el olijfolie
1 el limoensap
1 el fijngesneden korianderblad + korianderblaadjes voor erover
1 el fijngesneden munt + muntblaadjes voor erover
100 g blanke amandelen
2 kleine kropjes bindsla (little gem), blaadjes losgemaakt
6 bosuitjes, in dunne schuine stukjes

Meng in een kom de peterselie, koriander, knoflook, harissa, tijm, 125 ml olijfolie, het citroensap en de komijn tot een marinade. Wentel de stukken lamsfilet erin en laat ze 1 uur tot een hele nacht marineren.

Steek 30 min. van tevoren de barbecue aan.

Doe de couscous voor de salade in een hittebestendige kom. Schenk er 125 ml kokendheet water over, dek af en laat 5 min. wellen. Schep de couscous luchtig om met een vork en laat afkoelen.

Meng in een kom de harissa met 6 el olijfolie, het limoensap, de fijngesneden koriander en munt en wat zeezout en versgemalen peper.

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur en rooster hierin de amandelen in 1-2 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en schep ze om met zeezout.

Gril de stukken lamsvlees op de barbecue 2-4 min. per kant voor medium of tot ze naar wens zijn. Haal ze van het rooster en laat ze 5 min. rusten.

Schik de slablaadjes op een schaal, schep hierop de couscous en de amandelen en sprenkel de vinaigrette erover. Strooi de resterende koriander- en muntblaadjes en de bosuitjes erover. Snijd het lamsvlees in dikke plakjes en schik ze op de salade.

* Noord-Afrikaanse chilipasta, te koop bij Marokkaanse winkels, delicatessenzaken en sommige supermarkten.

Bereiden ± 30 min. / marineren minimaal 1 uur of 1 nacht.

lamsfilet met marokkaanse salade | delicious