hartig + zoet van Del Monte

Fruit en hartig is een geweldige match. Pittige kaas, gorgonzola of blauwe kaas smaakt nóg lekkerder met iets zoets zoals peer of ananas. Pizza Hawaï is niet voor niets zo populair. Varieer dus naar hartelust met fruit van Del Monte op je pizza! Of rijg gemarineerde hamlappen om en om met perziken aan spiesen. Twee ideeën voor een zomers buitendiner.

advertorial

peer-gorgonzolapizza

lunch- of hoofdgerecht | 4 personen

4 kleine koelverse pizzabodems*
1 blik Del Monte halve peren op lichte siroop (420 g), uitgelekt en in schijfjes
1 rode ui, in dunne ringen
150 g pikante gorgonzola
2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
2 tl gedroogde oregano
2 el pijnboompitten
50 g rucola
extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de bodems over 2 met bakpapier belegde bakplaten. Beleg de pizzabodems met de peer, uiringen, gorgonzola, mozzarella en oregano. Bak de pizza’s op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 10-12 min. goudbruin en krokant. Roost intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord.

Neem de pizza’s uit de oven en bestrooi ze met de rucola en de pijnboompitten. Besprenkel de pizza’s met extra vierge olijfolie.

*Kun je geen kleine koelverse pizzabodems krijgen, neem dan 2 rechthoekige pizzadeegvellen uit de koeling.

Bereiden ± 10 min. / oven ± 10-12 min.

varkenskebab met perzik

hoofdgerecht | 4 personen

1 (bio)citroen
500 g hamlappen in 2 cm-blokjes
2 rode uiten, in stukken
1 blik Del Monte halve perziken op sap (415 g), uitgelekt en in stukken
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl gedroogde oregano
5 el olijfolie
150 g Griekse yoghurt
muntblaadjes

Rasp de citroenschil fijn en pers de vrucht uit. Meng in een schaal het vlees met de ui en perzik en breng op smaak met zout en peper. Voeg de citroenrasp, 1-1½ el van het citroensap, 2 tenen knoflook, oregano, 3 el olijfolie en naar smaak zout en peper toe en schep om. Marineer het vlees min. 30 min. afgedekt in de koelkast. Meng de yoghurt met de laatste teen knoflook en zout en peper naar smaak en zet koel weg, zodat de saus op smaak kan komen.

Rijg het vlees met de ui en de perzik om en om aan spiesen. Bestrijk ze met de laatste 2 el olijfolie. Verhit een grillpan of de barbecue voor en rooster de kebab in 8 min. rondom bruin en net gaar.

Leg de kebabs op een schaal en serveer met de knoflooksaus en muntblaadjes. Lekker met een frisse salade en Turks brood of frites.

Bereiden ± 30 min. / marineren ± 30 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

del monte