versterk de smaken van het voorjaar met honing

Melvita

Honing, lamsvlees en jonge worteltjes? Dat betekent een bord vol voorjaarssmaken. Melvita crème honing geeft een vleugje zoet bij het malse lamsvlees. In de oven wordt deze biologische vloeibare honing een heerlijk karamellaagje over de worteltjes. 

lamsracks met een honing-kruidenkorstje

hoofdgerecht | 4 personen

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi 2 lamsracks (± 400 g elk) met zout en peper en wrijf in met 1 el mosterd. Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het lamsvlees 3-4 min. tot het rondom bruin is, keer het vlees regelmatig. Zet weg om af te koelen.

Pluk de blaadjes van 10 takjes munt en 15 takjes peterselie en pureer in de kleine kom van de keukenmachine met 3 in stukken gesneden witte boterhammen, 1½ el Melvita crèmehoning, 100 g gele rozijnen, 100 g hazelnoten en 2 teentjes knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de lams racks met de botjes naar boven in een ovenschaal, bedek de bovenkant met het kruidenmengsel en druk het goed aan om de korst te vormen. Braad het vlees 20-25 min. in het midden van de oven medium-rare. Bak nog 5 min. extra voor medium. Neem het lamsvlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Klop een saus van 1 el olijfolie, 2 el Melvita crème honing, sap en rasp van ½ (bio)citroen en breng op smaak met zout en peper. Serveer bij de lamsracks.

Bereiden ± 15 min. / oven + rusten ± 35 min.

 

honing-gemberworteltjes

bijgerecht | 4 personen

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het groen van 1 kilo bospeentjes, maar laat ± 1 cm van het steeltje zitten. Boen ze schoon, doe ze in een ingevette ovenschaal en schep om met 2 el olijfolie, zout en versgemalen peper. Bak de worteltjes ± 30 min. in het midden van de oven. Smelt 2 el boter in een pannetje en roer er 1 gesnipperd sjalotje, 1½ tl gemberpoeder, 2 el biologische vloeibare Melvita honing en het sap van ½ citroen door. Schep door de worteltjes en bak nog ± 20-25 min. tot ze mooi gekaramelliseerd en gaar zijn.

Bereiden ± 5 min. / oven ± 55 min.


klassieke Melvita crème honing

Bijen verzamelen voor deze heerlijk zachte, klassieke crème honing de nectar van verschillende bloemen. Door de knijpfles is de honing extra makkelijk in gebruik zonder te knoeien. Melvita crème honing is ook lekker op warme toast, in appeltaart of mueslirepen! Meer informatie…


biologische Melvita honing van weide- en veldbloemen

Bijzonder is ook de biologische bloemenhoning (ook in een knijpfles). De certificatie garandeert dat de nectar voor deze honing door bijen wordt verzameld van bloemen uit ongerepte natuur. En dat de imkers op biologische wijze imkeren. Meer informatie…

 

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING EKE MARIEN

– ADVERTORIAL –