plaattaart in 3 smaken

In iets meer dan een half uur een heerlijk knapperige voor-ieder-wat-wils plaattaart op je paastafel zetten? Het kan met het kant-en-klare verse bladerdeeg van Tante Fanny! Rol het deeg uit, beleg het met drie lekkere toppings, schuif ‘m de oven in en klaar!

plaattaart in 3 smaken

brunch- of lunchgerecht | 4 personen

1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg (270 g)*
175 g tofu, in blokjes
1 flinke teen knoflook, fijngehakt
1 theelepel sesamzaad
2 el olijfolie
200 g groene aspergetips
4 el ongezouten cashewnoten, geroosterd
8 semi-gedroogde tomaten in olie (pot)
1 kleine rode ui, in halve ringen
200 g hummus (koelvers)
1 gegrilde rode paprika (pot), in reepjes
1 tl gedroogde oregano
handvol jonge spinazieblaadjes
handvol waterkers of rucola, harde steeltjes verwijderd

Verwarm de oven voor op 220ºC. Dep de tofu droog met keukenpapier. Schep in een kom de tofu om met de knoflook, het sesamzaad en 1 el van de olijfolie. Kook de aspergetips 3 min. in water met zout. Giet ze af en laat goed uitlekken. Hak de helft van de cashewnoten grof en de andere helft fijn.

Rol intussen het deeg met het bakpapier af en leg op een bakplaat. Verdeel over 1/3 van het deeg (in een brede baan) de tofu en de tomaatjes. Verdeel over de volgende 1/3 baan van het deeg de fijngehakte cashewnoten, de aspergetips, de uiringen en besprenkel met de rest van de olijfolie. Besmeer het laatste 1/3 deel van het deeg met de hummus en verdeel er de paprikareepjes en de oregano over. Bestrooi alle repen met zout en peper naar smaak.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi uit de oven de tofubaan met de spinazieblaadjes, de aspergebaan met de grof gehakte noten en de hummusbaan met de waterkers of rucola.

Leg de taart op een schaal. Snijd de taart aan tafel in drie brede repen en serveer meteen of laat afkoelen tot lauwwarm.

* Ingerold in bakpapier, dus extra handig uit te rollen.

Bereiden ± 15 min. / oven ± 20 min.

BRUNCHTIP | Lekker uitslapen? Je kunt deze voorjaarstaart grotendeels een dag van tevoren maken. Piep ‘m afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten op in een voorverwarmde oven van 200ºC. Bestrooi de taart daarna pas met de spinazieblaadjes, grof gehakte noten en de waterkers of rucola.

Tante Fanny bladerdeeg is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het bevat geen kleurstoffen, geharde vetten, smaakversterkers of conserveermiddelen. Het verse bladerdeeg is direct klaar voor gebruik! Voor meer informatie en recepten: tantefanny.nl

– ADVERTORIAL –

 

Plaattaart Tante Fanny | delicious