garnalenroerbak met kerriepoeder

In delicious.oktober maak je kennis met 5 Australische chefs die de Aziatische keuken van harte omarmen. Alle 5 geven ze een favoriet Aziatisch recept, zoals deze garnalenroerbak met kerrie.

garnalenroerbak met kerriepoeder

voorgerecht | 4 personen

2 tenen knoflook
2 tl fijngeraspte gemberwortel
4 el zonnebloemolie
12 grote rauwe garnalen, gepeld (zonder staartpuntjes), donkere darmen verwijderd
3 el Maleisisch kerriepoeder
snufje fijne kristalsuiker
1-2 el vissaus (naar smaak)
1 el wittewijnazijn
270 ml dikke kokosmelk
1 bosje Chinese bleekselderij (kun choy), in 2 cm stukjes
1 kleine ui, in dunne ringen
plukjes koriander voor garnering

Wrijf de knoflook en gemberwortel met een snufje zout in een vijzel tot een grof mengsel.

Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur tot hij haast dampt. Roerbak de knoflook-gemberpasta 1-2 min. tot hij begint te kleuren. Voeg de garnalen toe, roerbak ze 1 min. en schep het kerriepoeder erdoor. Voeg de suiker, vissaus, azijn en kokoscream toe en laat de garnalen 1 min. pruttelen tot ze bijna gaar zijn geworden in de warme saus. Schep de bleekselderij en ui erdoor en laat nog 1 min. doorwarmen. Garneer met koriander en serveer.

Bereiden ± 20 min.

Zit je achteraf met een berg afwas? Dat is voor een Miele-afwasautomaat geen probleem. Van een XL-wok en de frituurschep tot glazen met lange steel. Niks passen en meten, je kunt alles er gewoon inzetten en dat scheelt veel tijd!

– ADVERTORIAL –

 

garnalenroerbak met kerriepoeder