van het land, de stad in

promo3

Pretty city! In september laten we ons inspireren door heel veel (wereld)steden. Londen, Parijs, Venetië, Amsterdam, Madrid, Sydney en meer. Het nummer ligt NU in de winkel!

Venetië
Laura Zavan is geboren in de Veneto, dichtbij Venetië, en dus de ideale culischrijver voor een authentiek receptenboek van deze stad vol water, groente en verse vis. Er gaat een wereld van smaak voor je open.

Madrid
Doe als de Spanjaarden en serveer pittige hapjes bij de borrel. Inktvis met romescosaus, patatas bravas, kikkererwten en chorizo met sherry bijvoorbeeld. Vol smaak, makkelijk en snel!

Parijs
Op doorreis Parijs aandoen? Reserveer tijdig een van deze restaurant, bistro’s of ga naar een Parijse markt en proef wat kookboekschrijver Trish Deseine eeuwig boeit in deze stad.

Amsterdam
Voor de Franse taartjes van Petit Gâteau in Amsterdam staan klanten met liefde buiten in de rij. Wij niet, want patissier Meike Schaling gaf ons vijf recepten van haar minimini’s, waaronder appelcrumble en frambozentaartjes. Delicaat & delicieux.

Dublin
Iers rundvlees, kaas, groente, whiskey… Katies Ierse hart gaat onmiddellijk sneller slaan. Zet The Dubliners maar op en serveer krokante colcannonballetjes en spareribs om je vingers bij af te likken.

promo1

Trek in een keukenuitdaging? Wij vroegen vier chefs om met bijzondere seizoensproducten geraffineerde gerechten te maken. Rundertong met radijs, waterkerssalade en groene-kruidensaus of lam met aubergine-misocrème, dragonmayo, olijventapenade, artisjok en gegrilde aardappel. Tekstcoördinator Laura is gecharmeerd  van koolrabi-ravioli met gestoofde lamsschenkel. En de procureur met koffierub, jacket potato, pickles van spitskool en watermeloen & knoflookmayonaise staat niet zomaar op onze cover!

Twijfel je over een abonnement? Deze maand hebben we ook een toffe aanbiedingen voor je.

En meer:

Janneke laat zich deze maand inspireren door geweldige lunchgerechten uit Europese steden: proef haar smörrebröd, witlof-parmentier, Königsberger klopse en kaaskroketten.
Bill maakt ijs om bij weg te smelten zo lekker: sundaes. Verleidelijke ijscoupes met praline, noten en fruit. IJsmachine afstoffen en direct aan de slag.

promo2

Om te doen:

·      Ben je verslaafd aan chocolade? Dan kan jouw heerlijke geluk niet op met de delicious.workshop bij het Bakery Institute. Onder leiding van patissier Hans Heillo en cacaoboerin Abigail Gama ga je zelf een hele dag aan de slag met chocolade en leer je het verhaal van Stichting Max Havelaar kennen. Wat je gaat maken? Chocoladetabletten met huisgemaakte praline van Fairtrade-noten, truffels met gezouten karamel en bonbons met o.a. limoen-basilicum-ganache, Fairtrade-thee en passiefruit.

·      Soms is geluk een taartje. Echt waar. Bij Petit Gâteau bijvoorbeeld! Tijdens de delicious.workshop geeft chef-pâtissier Meike Schaling  al haar banketbakkersgeheimen prijs. Je leert verschillende tartelettes maken zoals citroenmeringue, abrikoos-pistache, noten-karamel en frambozen-ganache.

·      Hot & happening in Rotterdam. Dat is restaurant Dertien. Aan hoge plafonds hangen industriële lampen, er staan designkrukken en de afvoerbuizen lopen dwars door het restaurant. Pronkstukken: de houtgestookte oven in het midden en de metershoge letterbak achter de bar. De delicious.lunch start met een rondleiding bij kruidenkwekerij Rotterdamse Munt, waar buurtbewoners samen kruiden kweken op voormalig braakliggend terrrein. Hierna ga je naar restaurant Dertien voor een vijfgangenlunch met wijn of sap.