welkom 100ste nummer!

Ons feestnummer is er! Maandenlang hebben we gewerkt aan een bewaarnummer dat je voor ieder feestje weer kunt gebruiken. Of je je gasten nu trakteert op een hapjesbuffet, een visbarbecue op het strand op of varken van het spit, in dit nummer vind je het.

Trommel iedereen die je leuk vindt op en verras je vrienden met XL gerechten. Dat betekent koken in een grote pan voor veel gulzige vrienden. Paella met garnalen, mosselen, zeevruchten en konijn, lamsschenkels met tomaat, rozemarijn en borlottibonen en vega-roti met eieren. Kook, eet, lach en feest samen!

Wij staan altijd graag in de keuken, maar soms lonkt de tuintafel net iets sterker en willen we zo kort mogelijk achter het fornuis. In deel 3 van de snelle zomerkeuken kook je zes gerechten die elk binnen een half uur op tafel kunnen staan. In 30 minuten maak je forel uit de oven met gegrilde asperges en kruidenmayonaise, tonijn met sumak-korstje en komkommer-muntsalade of couscoussalade met feta, watermeloen en lamsreepjes.

Zomer is voor Janneke Philippi de tijd van maaltijdsalades done well. Ze roostert bijvoorbeeld paprika’s en vult ze met granen-koriandersalade. ‘Ik kies gewoon granen waar ik op dat moment zin in heb. Voor een fijne salade neem ik quinoa en voor een grovere salade met extra beet ga ik voor tarwe of bulgur. Ook gort en spelt van de biologische supermarkt zijn heerlijk hierin.’

Op een zonovergoten dag draaide Mister Kitchen een Duroc-varkentje aan het spit op het Westergasterrein. Om het 100 ste nummer te vieren kookten ze varkensribstuk met venkel, groene asperges en boontjes, noedels met buikspek en gamba’s en een broodje geroosterd varkensvlees op z’n Vietnamees.

100 hapjes &drankjes. Het is ons gelukt om voor iedereen waanzinnige hapjes te bedenken. Proost met een glas rabarber-aardbeichampagne en serveer Turkse spinazietaart, pittige wortelsoep, lepels zalmtartaar, rijstrolletjes met garnalen, blini’s met gerookte kip en stemgember, zakjes popcorn met Parmezaanse kaas en rozemarijn of een vijg en blauwekaasspies! En dat zijn er pas 8 van de 100!

Koken voor een grote groep (en daar stiekem een beetje bang voor)? Plaattaart is hét antwoord. Met onze XL Feesttaart (hartig&zoet) kom je zeker goed uit de verf. Flammkuchen, kruidentaart met courgette en een Turkse plaatpizza met aubergine deel je makkelijk en lekker gul uit. Maak er een grote salade bij en serveer als dessert abrikoos-kokosplaattaart of ricotta-tijmplaatcake met zomerfruit. Niet moeilijk, smaakt waanzinnig!

Doe mee aan onze knallende winacties. Of je nu helemaal gek bent op koffie of de kneepjes van het zelf brood bakken wilt leren, aan elke foodfanaat is gedacht!

En dan nog even dit. Houd 5 september vrij in je agenda want dan vier je samen met delicious.friends de 100ste delicious. in één van onze favoriete restaurants: Hotel de Goudfazant in Amsterdam. Eke, Merijn, Nadia, Ellen, Mister Kitchen, ze zijn er allemaal. Dus verwacht Arabisch tot bistronomie en hele fijne wijn. Reserveren doe je hier.

 

promo