panzanella verde

delicious.friend Janneke haalt haar inspiratie uit diverse Italiaanse streken en geeft ons recepten voor heerlijk, goed eten, waarvoor je niet te lang in de keuken staat. Zoals deze Panzanella verde.

panzanella verde uit Toscane

hoofdgerecht | 4 personen 

300 g tuinbonen (uit de peul, vers of diepvries)
1 ciabatta, van 1 dag oud
1 komkommer, in blokjes
1 rode ui, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, in plakjes
handvol basilicum
4 el witte wijnazijn
8 el extra vierge olijfolie + extra
50 g rucola
50 g pecorino

Kook de tuinbonen in water zonder zout 4 min. Giet af en dubbeldop de boontjes (haal de buitenste velletjes eraf).

Scheur het brood grof in een paar stukken. Maak het brood onder langzaam stromend water net een beetje vochtig tot het een beetje zacht is. Knijp het overtollige vocht eruit en pluk het brood boven een schaal in stukken.

Voeg de komkommer, ui, bleekselderij en boontjes toe. Scheur de basilicum boven de schaal en besprenkel met de wijnazijn en de olijfolie. Hussel de salade goed om. Breng op smaak met zout en peper. Zet de salade liefst nog 2 uur afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Breng de salade evt. op smaak met wat extra zout of peper. Schep de salade op 4 borden, bestrooi met de rucola en schaaf er krullen pecorino over. Schenk er naar wens nog wat extra olijfolie over.

Bereiden ± 30 min. / wachten ± 2 uur

Janneke: ‘Je kunt de panzanella ook met verse ciabatta maken en dezelfde dag nog eten: scheur het brood in grove stukken en laat het 1 uur op een schaal op kamertemperatuur drogen.’

RECEPTEN STYLING EN FOODSTYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

DIT RECEPT IS EEN PREVIEW VAN DELICIOUS.JUNI 2014

Panzanella verde