omelet uit de oven met garnalen en selderijsalade

Zin in een snelle omelet? Maak er eentje met garnalen of gekookte mosselen, die veel beter smaken en een steviger structuur hebben dan kant en klare mosselen. Met de extra mosselen maak je de volgende dag bijv. saffraanrisotto met doperwten en peterselie.

omelet uit de oven met garnalen en selderijsalade

hoofdgerecht | 4 personen

175 ml crème fraîche
8 eieren
1 rode paprika, geschild*
1 bosje bosui (6-7 stuks), fijngesneden
150 g Hollandse garnalen*
1 kleine struik bleekselderij
1 appel, geschild
4 el mayonaise
sap van ½ citroen
extra nodig: ovenschaal van 26 cm Ø, ingevet

Verwarm de oven voor op 200°C.

Klop de crème fraîche in een ruime kom eerst met één ei los en voeg als het mooi egaal is de rest van de eieren toe en klop kort los. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de paprika in blokjes (brunoise) en roer door het ei. Voeg de bosui en garnalen toe. Schenk het eimengsel in de vorm en plaats in het midden van de oven. Bak de omelet in 20 min. gaar of tot het ei is gestold. Bak niet langer, dan wordt de omelet te droog.

Haal de bleekselderijstengels los, pluk de gele blaadjes van de binnenste stengels af en bewaar voor de salade. Snijd de bleekselderijstengels in schuine dunne plakjes. Snijd de appel in vieren, verwijder klokhuis en snijd de partjes in dunne plakjes. Schep de appel en bleekselderij in een kom om met de mayonaise en breng op smaak met citroensap, zout en vers gemalen peper. Schep over op een schaal. Hak de bleekselderij blaadjes grof en strooi ze over de salade. Snijd de omelet in punten en serveer met de salade. Lekker met warm stokbrood.

* Paprika kun je goed met een dunschiller schillen of gewoon niet schillen.

Bereiden ± 25 min./ oven ± 20 min.

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS FOODSTYLING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept komt uit delicious. september 2012.