lentetaart met kruidenroom

Er gaat niets boven knapperig bladerdeeg! De grote plak vers gekoelde bladerdeeg van Tante Fanny rol je direct met bakpapier (handig!) uit om in no time iets lekkers mee te bakken. delicious. maakt er een luchtige frisse lente-groentetaart met kwarteleitjes van. Voor een lichte lunch of zondagse brunch!

En voor de oplettende kokers: hier wel het volledige recept. In ons magazine was een gedeelte weg gevallen. Excuses hiervoor! 

lentetaart met kruidenroom

brunch- of hoofdgerecht | 4-8 personen

½ bos peen
500 g groene asperges
100 g doperwten (vers of diepvries)
8 kwarteleitjes
1 (bio)citroen
handvol verse kruiden (ca. 15 g), als platte peterselie, basilicum en munt
1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg (270 g)
200 g verse roomkaas naturel
125 ml crème fraîche (125 ml)
1 teen knoflook, geperst

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schrap de bospeen; laat aan elke peen een stukje groen loof zitten. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de doperwten toe. Kook de kwarteleitjes in 4 min. hard.

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de helft van de kruiden fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp en de knoflook met de roomkaas en de crème fraîche. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Pel de eitjes en halveer ze. Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand terug tot de kruidencrème. Leg de bospeen en de asperges naast elkaar met de erwten ertussen op de crème. Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af. Strooi er zout en peper naar smaak over.

Bak de taart in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Leg de taart op een schaal en strooi er de rest van de kruiden over. Leg de kwarteleitjes tussen de kruiden en serveer de taart (lauw)warm of op kamertemperatuur.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 20-25 min.

IN SAMENWERKING MET TANTE FANNY PRODUCTIE SUZANNE THE RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

Tante Fanny heeft meer dan alleen de grote rol vers bladerdeeg. In het assortiment zitten ook vers gekoelde filo-, croissant-, pizza- en zanddeeg. Meer weten over de producten van Tante Fanny? Kijk op tantefanny.nl!

hartige plaattaart Lentetaart met kruidenroom - delicious
Lentetaart met kruidenroom - delicious