uit de Miele-stoomoven: koude bietensoep

Druk weekend gehad? Blaas deze maandag dan wat stoom af in de keuken. Laad je op met een soepje waar de kleur van af spat. Koude bietensoep maak je in no-time in de Miele-stoomoven. Door het stomen blijft de smaak (en het beste van de biet) formidabel goed behouden. Dus hup, uit die hangmat, de keuken in en maak dit frisse zomerse soepje. delicious. tipt: ook leuk als amuse in een shotglaasje!

Kom naar een kosteloze kookdemonstratie in het Miele Inspirience Centre en ervaar zelf de vele voordelen van een Miele-stoomoven. Kijk op de website van Miele voor meer informatie.

Koude bietensoep

voorgerecht | 4 personen

150 g rode bieten, in blokjes van 5 x 5 mm gesneden
150 ml groentebouillon (van tablet)
50 ml sinaasappelsap
100 ml room
peper & fijn zeezout

Leg de bietenblokjes in een stoomovenpan met gaatjes. Stoom deze op 100 graden 10 minuten (of op 120 graden 5 minuten).

Schep de gare bietenblokjes in een blender en voeg de groentebouillon, sinaasappelsap en room toe. Draai de soep helemaal glad. Schenk de soep door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Laat de bietensoep daarna door en door koud worden in de koelkast (minimaal één uur).

Serveer de bietensoep in kommetjes of glaasjes.

Bereiden ± 15 min. / wachten ± 1 uur

TIP: Garneer de bietensoep eventueel met gele bietenchips. Snijd hiervoor wat rauwe, gele bieten zeer dun op de mandoline. Was de bietenschijfjes, droog ze tussen keukenpapier en frituur ze vervolgens op 160 °C. Laat de bietenchips op keukenpapier uitlekken.

Dit is een advertorial.

Receptuur & fotografie Miele  

FacebooktwitterFacebooktwitter
Dit artikel is geplaatst in: advertorial, Recepten, voorgerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.