chocolade-hazelnoottaart

Deze chocolade-hazelnoottaart is alles wat je nodig hebt. Wij als echte bakfanaten houden wel van een chocoladetaartje op z’n tijd. Combineer dat met hazelnoten en we zijn om. Onderstaand recept voor chocolade-hazelnoottaart komt uit delicious. hét kookboek

nagerecht | 6-8 personen

1 recept chocolade-korstdeeg (zie onderaan)
250 ml slagroom
60 g boter, fijngehakt
60 ml maïssiroop* of glucosestroop*
220 g fijne kristalsuiker
350 g hazelnoten, geroosterd, vliesjes eraf gewreven
50 g pure chocolade

Stap 1
Rol het deeg uit tot een 5 mm dikke lap en bekleed een vlaaivorm met losse bodem van 28 cm doorsnee. Zet hem 30 min. in de koelkast.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 3
Bekleed de deegbodem met bakpapier en vul hem met bakerwten of rauwe rijst. Bak de bodem 10 min. blind in de oven, verwijder steunvulling en bakpapier en bak hem nog 5 min. Laat het deeg afkoelen terwijl je de vulling maakt.

Stap 4
Breng de room en de boter in een pan tot tegen de kook aan. Neem hem van het vuur en Zet apart.

Stap 5
Doe de maïssiroop met 80 ml water in een andere pan en strooi de suiker erover. Verwarm de siroop af en toe roerend op middelhoog vuur tot de suiker opgelost en de siroop helder is. Laat hem dan op hoog vuur zonder te roeren donker honingkleurig worden. Neem de pan van het vuur en klop het roommengsel door de siroop. Zet de pan weer op laag vuur en verwarm het geheel tot eventuele harde stukjes zijn opgelost. Voeg de hazelnoten toe en laat de siroop 1 min. koken. Giet hem in de voorgebakken bodem en bak de taart 17-20 min. in de oven tot de vulling stevig is. Neem hem eruit en laat hem afkoelen.

Stap 6
Smelt vlak voor het serveren de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met net niet kokend water (zorg ervoor dat het water de bodem van de schaal niet raakt). Sprenkel met een lepel de chocolade in heen-en-weer gaande bewegingen over de taart. Of doe de gesmolten chocolade in een hersluitbare diepvrieszak, knip er een puntje af en sprenkel hem over de taart.

* Maïssiroop vind je in natuurwinkels, glucosestroop bij kookwinkels.

Bereiden ± 45 min. / oven ± 35 min. / afkoelen ± 1 uur

Chocoladekorstdeeg

basisrecept | ± 400 g deeg | voor een taartvorm van 25 cm doorsnee

200 g bloem
2 el ongezoet cacaopoeder
40 g poedersuiker
125 g koude boter, in blokjes
1 eierdooier

Meng de bloem, cacao en suiker in een keukenmachine. Voeg de boter toe en meng alles tot een kruimelige massa. Voeg de dooier en 2 eetlepels koud water toe en schakel de motor in tot het een gladde deegbal is. Leg het deeg verpakt in plasticfolie 30 min. in de koelkast.
Bereiden ± 10 min. / koelen ± 30 min.

Chocolade -hazelnoottaart-delicious