uit de Miele-stoomoven: kabeljauw met krokante topping

Stomen is helemaal hot! Geen wonder, want het is dé tool om lekker en gezond te koken. Bij gerechten bereid in de Miele stoomoven blijven vitamines, mineralen, kleur en smaak behouden. En succes verzekerd, want de hoeveelheid stoom is altijd optimaal en de temperatuur exact instel- baar. In het bezit van zo’n fijne Miele-stoomoven? Maak deze heerlijke gestoomde kabeljauw met krokante topping.  

Kom naar een kosteloze kookdemonstratie in het Miele Inspirience Centre en ervaar zelf de vele voordelen van een Miele-stoomoven. Kijk op de website van Miele voor meer informatie.

Gestoomde kabeljauw met krokante topping

hoofdgerecht (4 personen)
2 courgettes
4 kabeljauwfilets of andere witvisfilets, à 150 g
4 trosjes kerstomaten

kruidenmengsel
3 el peterselieblad
1 tl tijmblaadjes
1 el marjoleinblad
1 teen knoflook
2 ansjovisfilets
3 el olijfolie

topping
2 el olijfolie
4 plakken parmaham
50 g broodkruim (van oud witbrood)
1 fijngesneden teen knoflook
2-3 fijngesneden gedroogde tomaten

Pureer  voor het kruidenmengsel de peterselie, tijm, marjolein, knoflook, ansjovis, olijfolie en wat versgemalen peper in een keukenmachine of staafmixer.

Snijd de courgettes over de lengte in plakken van 3/4 cm dikte en leg ze in de stoomschaal. Bestrijk ze dun met het kruidenmengsel. Leg er de kabeljauwfilets en de trosjes kerstomaten op. Bestrijk dit met de rest van kruidenmengsel. Stoom de vis en groenten in 8-10 min.* net gaar.

Verwarm voor de topping: 1 el olijfolie in een koekenpan, en bak de plakken parmaham knapperig aan beide kanten. Neem uit de pan, laat op keukenpapier uitlekken en verkruimel de ham. Voeg nog 1 el olijfolie toe en verwarm het. Voeg nu bij het broodkruim de fijngesneden knoflook en de gedroogde tomaten toe en bak zachtjes totdat het mooi goudbruin is. Meng er de ham door. Neem de stoomschaal uit de stoomoven, verdeel het gerecht over 4 borden en dek de vis met de topping. Serveer direct. Lekker met puree.

Bereiden ± 20 min. / stomen ± 10 min.
* Bij een hogedruk stoomoven is deze tijd korter, omdat de temperatuur hoger is.

Dit is een advertorial.

Receptuur Trudelies Schouten fotografie Eric van Lokven bereiding Bart Stuart Styling Cyn Ferdinandus

facebooktwitterfacebooktwitter
Dit artikel is geplaatst in: advertorial, hoofdgerecht, Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.