van de BBQ: kalkoenspiesen met venkel en tomaat

Kalkoenspiesen met venkel en tomaatBarbecueën hoort bij de zomer als schaatsen bij de winter. En wat houden we ervan! Dus stroop je mouwen op en gaar die karbonades en worsten aan één stuk boven de BBQ. Of ga voor mediterraan zoals onderstaande spiesen. Met een knipoog naar de Middellandse Zee.

hoofdgerecht | 4 personen

4 kleine venkelknollen, in kwarten gesneden
750 g geschrapte krieltjes, gehalveerd
sap van 1 grote citroen
5 el olijfolie
½ tl chiliflakes
400 g kalkoenfilet, in niet te kleine blokjes (3-3 cm)
1 doosje kerstomaatjes
100 ml mayonaise
1 bakje bieslook, grof geknipt

Breng ruim water met zout aan de kook, leg de venkel erin en kook ze 5 min. Schep de venkel uit de pan, spoel koud in een zeef en laat uitlekken. Kook de aardappeltjes in het kokende water in 12 min. gaar, giet af en schep om met 2 el van het citroensap en zout en peper.

Meng de olie, 1 eetlepel citroensap, wat zout en de chilivlokken in een wijde kom.

Meng de kalkoen, tomaatjes en venkel door de dressing en laat 5 min. staan. Rijg de gemarineerde ingredienten aan grote spiesen en rooster ze rondom bruin en gaar boven withete kooltjes van de bbq, in de grillpan of onder de grill in 10-12 min.

Roer de mayonaise iets dunner met wat citroensap en meng met de bieslook en de aardappeltjes. Serveer met de spiesen.

Bereiden ± 30 min. / roosteren ± 12 min.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN FOODSTYLING BART STUART FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

facebooktwitterfacebooktwitter
Dit artikel is geplaatst in: hoofdgerecht, Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie