uit de Miele-stoomoven: knolselderijsoep met linzen & pesto

 
Stomen met de Miele-stoomoven is easy en hip! Behalve een fantastisch resultaat: de smaak en kleur van ingrediënten blijven perfect behouden, is het ook nog eens supergezond doordat voedings- stoffen niet in het kookvocht verdwijnen. Bovendien is de Miele-stoomoven geschikt voor álles, van voorgerecht tot nagerecht. In het bezit van een Miele-stoomoven? Doe de thuistest en maak knolselderijsoep met linzen en pesto.  

Kom naar een kosteloze kookdemonstratie in het Miele Inspirience Centre en ervaar zelf de vele voordelen van een Miele-stoomoven. Kijk op de website van Miele voor meer informatie.


Knolselderijsoep met linzen en pesto

voorgerecht (10 personen)
1 el olijfolie
100 g knolselderijblokjes, gewassen
25 g sjalot, gesnipperd
25 g wit van prei, gesneden
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 laurierblad
1 takje tijm
2 witte peperkorrels, gekneusd
175 ml water
200 ml room
½ eetlepel crème fraîche
25 g Beluga* linzen
750 ml groentebouillon
10 el groene pesto

Verwarm de olie in een ruime pan op de kookplaat en bak hierin knolselderij, sjalot, prei, knoflook, laurierblad, tijm en peperkorrels aan tot de sjalot glazig wordt. Blus af met het water, de room en de crème fraîche. Schenk het mengsel in een dichte stoomovenpan.

Doe de linzen met de bouillon in een andere dichte stoomovenpan. Plaats de dichte stoomovenpan met het mengsel van knolselderij en de dichte stoomovenpan met de linzen in de stoomoven. Stel in: Kookstand 100 °C,  Bereidingstijd 30 minuten.

Verwijder de tijm en het laurierblad uit het knolselderijmengsel, breng goed op smaak met zout en laat de soep goed afkoelen!

Giet het vocht van de linzen af en spoel de linzen na met koud water. Pureer de soep in de blender en bewaar de soep tot gebruik, afgedekt, in een dichte stoomovenpan.

Verdeel de linzen over 4 verwarmde glazen, schenk de soep erover en schep hierop een lepeltje pesto.
*Beluga linzen zijn te koop bij delicatessen- winkels en online te bestellen o.a. bij Fine food online
Bereiden ± 20 min. / stomen ± 30 min.

Receptuur Miele

Dit is een advertorial.

 

Dit artikel is geplaatst in advertorial, Recepten, voorgerecht met de volgende tags , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>