snelle paella met kip, chorizo en paprika

paella kip chorizo paprika
Laat de vakantie maar beginnen, want dit is op-en-top Spanje (met een snel tintje): Paella. Paella wordt in Spanje altijd in een speciale paellapan, een soort wok met platte onderkant, bereid. Je kunt hiervoor ook een wok gebruiken, mits die ovenvaste grepen heeft. Een ovenvaste braadpan gaat ook goed.

hoofdgerecht | 4 personen

3 el milde olijfolie
8 kleine kipdrumsticks
1 el milde paprikapoeder
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode, groene en gele paprika, in blokjes
1½ tl geelwortelpoeder (kurkuma)* of
1 tl saffraandraadjes
350 g risottorijst
600-650 ml kippenbouillon, van 1 tablet
100 g chorizo, aan één stuk, in blokjes
3 el fijngesneden platte peterselie

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een ruime pan**. Kruid de drumsticks met zout, peper en 1 tl van het paprikapoeder. Bak de drumsticks rondom goudbruin in olie.

Voeg ui, knoflook en paprika’s toe en bak kort mee. Voeg de rest van het paprikapoeder en de kurkuma (of saffraan) toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe en roer 3 min. totdat alles goed gemengd is. Voeg de bouillon en chorizo toe, breng aan de kook en laat zachtjes 5 min. koken. Roer af en toe.

Schuif de pan dan in het midden van de oven en laat de rijst in 15-20 min. verder garen. Voeg evt. nog wat bouillon toe als het te droog lijkt. Neem de pan uit de oven, dek af met deksel of aluminiumfolie en laat nog
10 min. verder doorgaren.

Bestrooi met de peterselie en serveer.

Bereiden ± 15 min/ oven en nagaren ± 30 min.

* Kurkuma of geelwortelpoeder is goed verkrijgbaar in de supermarkt, maar eigenlijk hoort er in een echte Paella het wat moeilijker verkrijgbare saffraan. Beiden geven de Paella een mooie oranjegele kleur en vol aroma.

PRODUCTIE EN RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET BEREIDING BART STUART

* Dit recept verscheen reeds eerder in delicious.

facebooktwitterfacebooktwitter
Dit artikel is geplaatst in: hoofdgerecht, Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.