vega chili met doperwten en kidneybonen

Chili sin carne: vegetarisch comfort food. Deze variant maakten we met doperwten en kidneybonen. Want ook als je vegetarisch eet kun je genieten van chili.

Toch liever met vlees? Maak deze verrassende stoof!

vega chili met doperwten en kidneybonen

hoofdgerecht (4 personen) | v

2 grote uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
2 el chili con carne kruiden
1 blik tomaatstukjes (uitlekgewicht 450 g)
1 pak diepvriesdoperwten ( 450 g)
1 blik kidneybonen of bruine bonen (netto ± 450 g)
1 bakje Griekse yoghurt (150 g)
3 el fijngesneden munt
100 g geraspte harde geitenkaas of jong belegen

Bak de ui en knoflook in de verhitte olie in een braadpan met dikke bodem zachtjes glazig. Voeg de kruiden toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaatstukjes met vocht en doperwten toe, breng aan de kook en laat zachtjes 10-13 min. koken, zodat de groente bijna gaar is.

Spoel de bonen in een zeef af onder koud water, laat uitlekken en voeg toe aan de chili. Laat nog zachtjes 5 min. koken.

Meng ondertussen de yoghurt met de munt en breng op smaak met zout en peper. Serveer gekookte rijst bij de vega chili met doperwten en kidneybonen. Strooi er op het bord pas de kaas over en schep er een lekkere lepel van de muntyoghurt op.

Bereiden ± 25 min.

Chili in een wrap
In plaats van rijst kun je de chili ook  over warme wraptortillas scheppen met de yoghurt er bovenop. Rol de wraps op en geef er avocadodip  bij. Pureer hiervoor een rijpe avocado met een schep zure room, ½ tl korianderpoeder, wat zout, peper en citroensap naar smaak. Serveer met gemengde sla.

Een andere optie is chili met gehakt. Bak met de ui en knoflook 300 g gehakt rul. In plaats van doperwten kun je ook andere groenten als in stukjes gesneden sperziebonen of gehalveerde peultjes (korter koken) gebruiken.

RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART

 

vega chili doperwten-delicious