gerookte-eendenborstsalade met sinaasappelgelei

Megalekker en makkelijk te maken voor de lunch of als voorgerecht bij het paasdiner.

lunch- of voorgerecht (4 personen)
2 el azijn
50 ml olijfolie
½ sjalotje, fijngesneden
½ el fijngesneden peterselie
4 g gelatineblaadjes
250 ml sinaasappelsap
20 g suiker
125 g gemengde sla
100 g gerookte eendenborst, in dunne plakjes*

Doe de azijn in een kom, voeg druppelsgewijs al roerend de olie erbij en daarna de sjalot en peterselie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Week de gelatine in koud water. Kook het sinaasappelsap met de suiker 3 min. Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze oplost. Laat het  sinaasappelsap in een lage schaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Meng de sla met de dressing. Verdeel de salade en de plakjes eend over de borden. Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm en verdeel over de salade. Serveer met een glas Amontillado. * Gerookte eendenborst is te koop bij poelier, slager of grote supermarkt.
Bereiden ± 15 min / afkoelen ± 1 uur.

Dit recept is eerder verschenen in het delicious.magazine.

 

facebooktwitterfacebooktwitter
Dit artikel is geplaatst in: lunchgerecht, Recepten, voorgerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Op dit item zijn (nog) geen reacties.