indiase kip met spinazie en raita

Niks mis mee: combineer kip, verse lentespinazie, muntblaadjes en frisse yoghurt met kant-en-klare producten uit je voorraadkast. Easy Indiaas, vanavond.

hoofdgerecht (2 personen)

2 el tikka pasta (bijv. Patak’s)
1oo ml volle yoghurt
300 g kipfilet
1 naanbrood
2 el olie
1 teentje knoflook
10 kerstomaatjes, gehalveerd
1 zak gewassen spinazie (à 350 g)
snufje chilipoeder

raita
½ gewassen komkommer
1 bakje Griekse yoghurt
3 el munt
1 teen geperste knoflook

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de tikkapasta met de yoghurt. Snijd de kipfilet in lange dikke repen en meng ze met de marinade. Laat dit ± 10 min. marineren en keer de repen af en toe.

Rasp de komkommer en druk in een zeef het vocht er zoveel mogelijk uit. Roer de yoghurt, munt, knoflook en de komkommer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Rijg de kiprepen als een slinger aan de spiesen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Bak, tegelijk met de spiesen, het naanbrood in de hete oven volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit een wok voor, voeg de olie toe en direct daarna de knoflook en kerstomaatjes. Bak deze ± 1 min. 5. Voeg in delen de spinazie toe en laat deze onder regelmatig omscheppen in ± 5 min. slinken. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Serveer het brood met de spiesen, spinazie en raita.
bereiden ± 20 min. / oven ± 15 min.
p.p. ± 655 kcal/ 45 g koolhydraten/ 29 g vet

 

 

 

 

 

 

indiase kip-delicious