sinaasappelgranité met passiefruit

 

Lekker zoet en toch fris, dat is de beste omschrijving voor dit fantastische toetje. De fijne ijsschilfers smelten heerlijk op je tong.

 

nagerecht (6-8 personen)

2 (liefst biologische) sinaasappels
60 g fijne kristalsuiker
3oo ml sinaasappelsap
100 ml sinaasappellikeur, bijv. Cointreau of Grand Marnier
4 passievruchten
extra nodig: platte kunststof bak

Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf. Verwarm 3oo ml water met het sinaasappelraspsel en de suiker en roer tot alle suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en roer het sinaasappelsap en de likeur erdoor.

Schenk het mengsel in de kunststof bak en zet de bak in de vriezer. Laat de boven-, zij- en onderkant van het mengsel in ± 1 uur bevriezen. Schraap de ijskristallen los met een vork en roer ze door de onbevroren siroop. Plaats de bak terug in de vriezer en herhaal dit losschrapen elke 30 min. tot het hele mengsel is bevroren tot rulle ijskristallen.

Serveer desinaasappelgranité in glazen. Halveer de passievruchten en lepel boven elk glas met granité een halve vrucht leeg.
Bereiden ± 15 min/ invriezen ± 4 uur
p.p. ± 105 kcal/ 25 g koolhydraten/ 0 g vet

Receptuur en bereiding Eke Mariën Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel