gegrilde zalm met courgette en spinazie

De moeite waard om te maken, perfect gegaarde vis met knapperige groenten met kappertjes en frisse sinaasappelsmaak. Geef er pasta bij.

hoofdgerecht (4 personen)

3 el groene olijfolie
500 g zalmfilet met vel
1 teen knoflook, in plakjes
1 grote courgette, in schuine dunne plakken
1 zak schone spinazie
1 sinaasappel, schil geraspt, sap geperst
2 el kappertjes, uitgelekt
75 ml slagroom of zure room
3 el grof gesneden (blad)peterselie

Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 8 min. bruin en knapperig. Keer de zalmfilets na ± 5 min.

Verwarm in een andere pan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgetteplakken, spinazie, het sinaasappelrasp en de kappertjes toe en roerbak ± 4 min. op halfhoog vuur. Voeg de room, 2 el van het sinaasappelsap en de peterselie toe, warm goed door en breng op smaak met zout en peper.

Bereiden ± 20 min.
p.p. ± 430 kcal/ 52 g eiwit / 44 g vet/ 3 g koolhydraten

facebooktwitterfacebooktwitter
Dit artikel is geplaatst in: hoofdgerecht, Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie