salade van little gem, tomaten-muntsalsa en merguez

 

Verbazingwekkend lekker: pittige merguezworstjes met knapperige slablaadjes, frisgroene kruiden en een zoetzure tomaatsalsa.

 

 

 

 

hoofdgerecht (4 personen)

400 g merguezworstjes (8 stuks)
4 kropjes little gem
30 g gemengde kruiden (bladpeterselie, dragon, munt, kervel en/of bieslook), alleen de blaadjes
3 trostomaten
½ el sultanarozijnen
½ rode peper, zaadlijst verwijderd
1½ el kappertjes
10 blaadjes munt
2 el citroensap
4 el extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grillpan op hoog vuur tot het gloeiend heet is. Grill de worstjes ± 2 min. op elke kant, doe ze over op een bakblik of ovenschaal en gaar ze nog 5 min. in de voorverwarmde oven.

Snijd de onderkant van de little gems af, zodat de blaadjes loskomen. Verdeel de slablaadjes en kruiden over de borden.

Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Hak de rozijnen, rode peper en kappertjes fijn en meng deze door de tomaatblokjes.

Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes roer ze met het citroensap en olie door de tomatenblokjes. Breng op smaak met zout. Snijd de worstjes in stukken en verdeel ze over de salade. Verdeel er de tomatenmuntsalsa over.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 5 min.
p.p. ± 475 kcal/ 20 g eiwit / 43 g vet / 3 g koolhydraten

Recepten Eke Mariën Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel Bereiding Jacqueline Pietrowski