chocolade grappa truffels

Truffels: de creme de la creme onder de bonbons. Deze chocolade truffels maken we met een flinke scheut grappa. Super lekker, en niet moeilijk te maken. Probeer het zelf maar.

Zó tempereer je chocolade.

chocolade grappa-truffels

voor ca. 20 stuks

200 g pure chocolade, fijngehakt
60 g roomboter, in blokjes
50 ml slagroom
2 el grappa
cacaopoeder
extra nodig: kleine, vierkante ovenschaal, bakpapier & een mooi doosje met lief kaartje om te verpakken

Smelt in een kleine pan met dikke bodem de chocolade met de boter op laag vuur. Neem de pan van het vuur zodra de chocolade voor 3/4 is gesmolten. Laat de chocolade met de boter al roerende helemaal smelten.

Voeg de slagroom met de grappa toe en roer glad.

Bekleed een kleine vierkante ovenschaal met bakpapier, vouw het papier goed in de hoeken en tegen de rand, en schenk er de vloeibare truffelmassa in. Laat afkoelen tot de truffel voldoende stevig is om er met vochtige handen zo’n 20 kleine balletjes van te rollen.

Leg de truffels in één laag op een plat bord en laat ze in de koelkast verder opstijven. Rol de truffels vlak voor je ze verpakt rijkelijk door de cacaopoeder. De fluweelzachte truffels smaken het best op kamertemperatuur.