waar koop ik risottorijst?

 Risotto

 

delicious. lezeres Marrit Poel: ‘In het delicious. nummer van april 2008 staan een aantal heerlijke recepten met risotto. Nu wil ik graag een van deze recepten gaan maken. In de recepten wordt gesproken over arboriorijst of andere risottorijst. Maar ik heb een probleempje, waar kun je arboriorijst kopen, ik kan het namelijk nergens vinden in de supermarkt.’

Redactie: ‘Risottorijst wordt verbouwd in Noord-Italië in de streek Piemonte. De belangrijkste eigenschap van risottorijst is dat ze het vocht zoals bouillon en smaken kunnen absorberen. Maar ook de heerlijke romige textuur met een ‘bite’ is kenmerkend voor risottorijst. De bekendste rijstsoort voor risotto is arborio. Arborio is bij sommige grotere supermarkten verkrijgbaar in het schap van de rijstproducten.
In Italië wordt naast arborio vooral carnaroli en vialone nano gebruikt. Deze rijstssoorten zijn nog verfijnder maar wel een stuk duurder. Carnaroli en vialone nano zijn verkrijgbaar in (Italiaanse) delicatessenwinkels.’

 

FacebooktwitterFacebooktwitter
Dit artikel is geplaatst in: culivraag, delicious. 2008, delicious.algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Bij de Albert Heijn zie ze niet Arboriorijst staan maar de excellent zacht romige risotto rijst is arborio!
    Staat in kleine letters op het pak, dan weet je zeker dat het de goede is.